OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Afganistan’da yaşanan iç savaş ve diğer sebeplerden dolayı kaçarak Aksaray’da ikamet eden ve okula gidemeyen 30 Afgan mülteci çocuğa Eğitim Fakültesi Mezunu Gençlik Liderlerimiz Özlem DEDE ve Selma AKKURT tarafından hafta içi 4 gün (09.00-12.00 saatleri arasında) okuma yazma eğitimi veriliyor.
Gençlik Liderlerinin gönüllü olarak gerçekleştirdiği proje ile yaşları değişik 30 afgan çocukla birebir ilgilenme de gerçekleştiriliyor. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum.” sözünden hareketle başlayan proje ile çocukların kırtasiye ihtiyaçları da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

SADECE OKUMA YAZMA DEĞİL, AHLAKİ VE KİŞİSEL BAKIM EĞİTİMİ DE VERİLİYOR

Afgan çocukların yaşadıkları çevre, aile vs ortamdan dolayı yapamadıkları kişisel bakımları (saçların bakımsız, tırnakların uzun olması vs) ile tuvalet adabı, küfür etmeme, temizlik, sevgi, saygı gibi konularda da Liderlerimiz tarafından Değerler Eğitimi adı altında eğitimler verilmektedir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN; "Afganistan'da yaşanan iç savaş nedeniyle ilimize yerleşen Afgan kardeşlerimize eğitim anlamında destek olmak amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Okuma yazma bilmeyen kardeşlerimize kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılayarak gençlik liderlerimiz tarafından okuma yazma eğitimi ve beraberinde değerler eğitimi hakkında eğitimler veriliyor. Bu kardeşlerimizin sokağa bırakılmaları, kötü alışkanlıklar edinmemeleri adına böyle bir projeyi hayata geçirdik" dedi.