İşitme engelliler atletizm - basketbol - badminton – futbol – güreş – masa tenisi ve voleybol olmak üzere 7 branşta gerçekleştirildi.

Şampiyonaya ülkemizin çeşitli coğrafyalarından gelen yaklaşık 132 idareci ve 650’e yakın sporcu katıldı.

Aksaray spor salonunda voleybol, Atatürk spor salonunda basketbol, Dağılgan spor salonunda masa tenisi, Dağılgan sentetik sahasında futbol, Abdülhamit Han Fen Lisesi spor salonunda badminton, Saadet Güney Ortaokulu spor salonunda güreş ve Aksaray üniversitesi atletizm pistinde de atletizm müsabakalarıyla tamamlandı.

Şampiyonada çeşitli görsel şovlar öne çıkarken, fair playa yakışır şekilde müsabakalar yapıldı. İlimize gelen takım idareci ve yöneticileri, yapılan organizasyondan son derece memnun kaldıklarını, iyi ağırlandıklarını belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gençlik ve spor il müdürü Cüneyt Alkan, ilimizde yapılan İşitme Engelliler Okul Sporları Yıldızlar-Gençler Türkiye Birinciliği müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduklarını, sporcu ve idareci kardeşlerimizin rahat etmeleri, iyi bir şampiyonaya geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.  Aksaray gençlik ve spor olarak yaptığımız şampiyonalarda gelen ekiplerin memnun bir şekilde ilimizden ayrılmaları bizleri ayrıca mutlu etmektedir diyen Alkan, şampiyonaya katılan tüm sporcu ve idarecilere teşekkür etti.