Aksaray'da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası, tamamlandı. Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılan şampiyonada, 47 ilden 187 sporcu yarıştı. Yarışlar serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek ve ferdi karışık kategorilerinde yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'ndan madalya kazanan milli sporcular Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk ve Beytullah Eroğlu, şampiyonayı altın madalya ile tamamlayan isimler oldu.

Beytullah Eroğlu; erkekler 50 metre yarışlarında serbest, kelebek, kurbağalama ve sırtüstü yüzme kategorileri ile 100 metre serbest stilde şampiyon oldu.

Sümeyye Boyacı ise kadınlar 50 metre yarışlarında sırtüstü ve serbest kategorisi ile 100 metre serbest stilde şampiyonluğa ulaştı.

Sevilay Öztürk de kadınlar 50 metre yarışlarında kelebek kategorisinde altın madalya elde etti. Dereye giren sporculara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan verdi.

Türkiye Şampiyonası'nda kazandığı 5 altın madalya ile dikkati çeken mili sporcu Beytullah Eroğlu, 2019 Dünya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan madalyalar ile döneceklerine inandığını söyledi.

Diğer milli sporcular Sümeyye ve Sevilay ile birlikte bu müsabakada büyük başarılara imza attıklarını aktaran Eroğlu, "Burada mili sporcular olarak güzel dereceler elde ettik. Arkadaşlarım derecelerini iyi korudular. Milli takım olarak bu kez çok geniş ve güçlü bir kadro ile 2019 Dünya Şampiyonası'na ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacağız. Bu şampiyonalardan üçümüz de madalya bekliyoruz." diye konuştu.

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan milli sporcu Sümeyye Boyacı, ''Bugün bitirdik ve gayet güzel bir yarış oldu bizim için. Kendimizi ve derecelerimizi görmüş olduk. Ne kadar gelişmiş ve gerilemiş olduğumuzu, neler çalışmamız gerektiğini gördük. Yine sırtüstünde ve serbestte 100 ve 50 metrede bununla birlikte 200 metre yarışmalarda birçok birincilikler aldım. Bunun içinde mutluyum" dedi.

Kendisi için önemli olanın derecesini geliştirmek olduğunu belirten Boyacı, "Hatta şu anda 100 metre serbestte kariyer rekorumu kırdım. 1 dakika 40 saniye yüzüyordum. Bunu daha da geliştirdim. İnşallah daha da iyilerini yaparım. Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları, ondan önce de 2019 Malezya Dünya Şampiyonası" diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erhan Durukan da şampiyonaya 47 ilden 187 sporcunun katıldığını ifade ederek, ''Toplamda 187 sporcumuz burada müsabakalara iştirak etti. Çok güzel dereceler çıktı. Bizi sevindiren çocuk sporcularımız vardı. 10-12 yaş arası çocuklar bunlar bizim geleceğimiz. Umarım 2020 Paralimpik Oyunları'na kaliteli sporcular yetiştiririz" dedi.