Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi; ulusal ve uluslararası müsabakalarda dünya şampiyonluğu Dünya 2.’ği, 3.’lüğü ile Türkiye Şampiyonluğu ve ilk 3’de derece elde ederek büyük başarı sağlayan bayan sporcuları Vali Konağı’nda ağırladı.

Sporcularla tanışarak yaptıkları spor dalları hakkında bilgi alan Pekmez, Aksaray'ı ve Türkiyeyi en iyi şekilde temsil eden bayan sporcularımızın başarı hikayelerini kendilerinden dinledi.

Sporcuların dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen müsabaka ve yarışmalarda elde ettikleri Dünya şampiyonluğu ve ilk üçte kazandıkları derecelerin ülke ve Aksaray için büyük gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Pekmez; “Elde edilen bu dereceler sporun ve bu dallarda yarışan bayanların gösterdikleri azimli mücadelenin nereye ulaştığının en büyük ispatıdır. Bayrağımızı dalgalandıran bayan sporcularımızla gurur duyuyoruz. Bu inanılmaz dereceler ve başarı grafiğinin inşallah artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi elde edilen başarıların yeni yetişen sporculara özellikle bayan sporculara örnek olacağını ifade ederek Atletizm, Karate, Wushu, Judo, Kick-Boks, Eskrim, Bedensel Engelliler Atıcılık spor dallarında katıldıkları müsabakalarda Dünya, Avrupa ve Türkiye’de şampiyonluk ve çeşitli dereceler elde eden sporcuları tebrik etti.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise sporcuların Aksaray ve Türkiyeyi en iyi şeklide temsil eden sporcuların başarılarından duyduğu memnuniyeti belirterek Aksaray’da sporun gelişmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Pekmez, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan’ın da bulunduğu kabulde günün anısına sporcular ve antrenörlerine çam fidanı ve çeşitli hediyeler verdi.