Okul Sporları Özel Sporcular Yüzme Türkiye Şampiyonasına katılan sporcularımız İsmail ve İbrahim Arık kardeşler bir altın, 6 gümüş ve 1 bronz madalya alarak büyük başarı gösterdiler.

26-28 Nisan tarihleri arasında Kırşehir’de yapılan Okul Sporları Özel Sporcular Yüzme Türkiye Şampiyonasında Arık kardeşler rüzgârı esti. Antrenör Ramazan Köksal nezaretinde katıldıkları tüm kategorilerde madalya kazanan otistik ikizler halkımızın da takdirini kazandı.

Sporda engelin olmadığını bir kez daha kanıtlayan otizmli tek yumurta ikizleri İsmail ve İbrahim Arık kardeşler, annelerinin desteğiyle tanıştıkları yüzme sporuyla hayata yeni bir başlangıç yaptı. 7 ay önce Aksaray Olimpik Yüzme Havuzumuzda yüzme eğitimi almaya başlayan ikizlerin kısa sürede göstermiş olduğu bu başarı takdirle karşılandı. Yüzme sayesinde çevreleriyle daha çok iletişim kuran ve kendilerini rahatça ifade edebilen kardeşlerin hedefi, milli sporcu olarak yurt dışında ülkemizi temsil etmek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, babaları Murat Arık ve antrenör Ramazan Köksal ile birlikte ikizleri makamında kabul etti. Almış oldukları başarıdan dolayı kendilerini tebrik eden Alkan, Arık kardeşlere bundan sonra ki spor yaşantılarında başarılar diledi.