Çağımızın tehlikeli hastalığı elektronik cihaz bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla 27 Nisan 2018 tarihinde “Okullar arası Müsabaka” adı altında bir sportif etkinlik yapılması planlanıyor.

Aksaray’da yayın yapan Aksaray Fm radyosunun öncülüğünde başlatılan, gençlerimizi bağımlılıktan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla daha önceki günlerde bir dizi etkinlikler yapılmıştı.

Konu ile ilgili olarak Aksaray fm radyosu yönetim kurulu başkanı Abdulkadir Ay, Gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüz Cüneyt Alkan’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Aksaray FM radyosu genel yayın yönetmeni Abdülkadir Ay, İl müdürümüz Cüneyt Alkan'a Aksaray Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlemiş oldukları "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesi kapsamında vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Görüşmede, bir dizi sportif etkinlik yaparak sporun bağımlılıkla en iyi mücadele şekli olduğunu göstermek, “Akıllı telefon aklını almasın, akıllı kullan” mesajı vermeye çalışarak farkındalık oluşturmak gerektiği, bu nedenle tarihi Aksaray Anadolu Lisesi ve karşısında Aksaray Ortaokulu bahçesinde değişik sportif ve sanatsal kabiliyetlerin sergilendiği mini olimpiyat benzeri yarışmaların yapılması hususunda görüş alışverişinde bulundular.

İl müdürlüğümüz koordinesinde tüm okulların beden eğitimi öğretmenlerinin sorumlu olduğu, her okuldan bir temsilci öğrencinin katılımlarıyla bu mesajın yayılması sağlanacak.