A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2019 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup 3. maçında Aksaray Hasandağı spor salonunda konuk ettiği Hollanda’yı 30-27 mağlup etti.

2019 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup 3. Maçı Aksaray Hasandağı spor salonunda saat 18.00 de oynandı. Maça etkili başlayan ve Ramazan Döne’nin bulduğu sayılarla ilk yarının büyük bölümünü önde geçiren Türkiye, son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle ilk yarıyı 14-16 geride kapattı.

İkinci yarıya seyircinin desteğiyle başlayan Türkiye, maçı 30-27 kazanarak gruptaki 2. galibiyetini aldı.

Gruptaki ilk iki maçında evinde Belçika ile 27-27 berabere kalan, deplasmanda Yunanistan'ı 25-19 mağlup eden 3 puanlı milliler, Hollanda karşısında kazanarak play-off öncesinde büyük avantaj elde etmiş oldu.

Aksaray Milli maçla coştu, coşturdu..

Salonu dolduran 2500 Aksaraylı sporsever maç boyunca millilerimizi ayakta destekledi.  İlk kez bir Milli maça ev sahipliği yapan Aksaray Hasandağı spor salonu bu sınavdan alnının akıyla çıkarken, Hollanda'yı 30-27 yenen A Millilerimiz sevincini Aksaray seyircisi ile doyasıya yaşadı.

Aksaray Hasandağı Spor Salonunda oynanan müsabaka TRT Türk’ten canlı olarak yayınlanırken, A Milli Takımımıza Aksaray iyi bir ev sahipliği yaptı. Türk bayrakları ile büyük bir coşku yaşayan Aksaraylı spor severler, Milli takımımızın galibiyeti ile mutlu oldular. Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Belçika ve Hollanda müsabakalarında salon seçimlerinin doğru olduğu dün oynanan müsabakada bir kez daha ortaya çıktı. 2500 kişilik taraftar grubu galibiyette önemli rol oynadı.