Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sene altıncısı organize edilen Nike Halı Saha Liginde kayıt süresi 02 Mayıs 2014 saat 16:00'ya kadar uzatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sene altıncısı organize edilen Nike Halı Saha Ligi hazırlıkları tamamlandı. 01 Nisan - 02 Mayıs 2014 tarihleri arasında Nıke Halı Saha ligine kayıt yapan gençler 05 Mayıs – 26 Haziran 2014 tarihlerinde Nıke Halı Saha liginde mücadele edecek.

Kayıtlar için Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafında hazırlanan şartlar şöyle:

Nike Halı Saha Ligi’nde Liseler (15-19 yaş) kategorisinde müsabakalara katılacaktır. Lise kategorisinde 1995 ve 1999 doğumlu sporcular yer alabilirler. Her sporcu sadece aynı eğitim kurumunda eğitim aldığı arkadaşlarıyla oluşturulacak takımlarla müsabakalara katılabilir. Aynı okuldan 1’den fazla takım ile lige katılım sağlanabilir. Okul spor karşılaşmaları için diğer branşlarda lisans çıkaran sporcular da bu lige katılabilir. Her oyuncu yalnız bir takımda mücadele edebilecektir.

Liseler kategorisinde 2 TFF Lisanslı sporcu takımlarda yer alabilir. 2013 – 2014 sezonunda lisansı vizelenen en fazla 2 sporcu takımlarda yer alabilir. Nikehalisahaligi.com üzerinden başvuru sisteminde öncelikli olarak TC Kimlik No sisteme girilir. Sistem isim ve soyisimi otomatik olarak ekrana getirir. Web sitesi oyuncuların TFF lisanslı olup olmadığını sistemden kontrol etmektedir. Fazla sayıda amatör oyuncu sisteme girmek mümkün değildir. 

Takımlar Liseler kategorisinde kontenjanlara bağlı olarak İl Birinciliği ve Bölge Birinciliği müsabakalarına katılacaktır. Takım listesinde ismi olmayan oyuncu müsabakalara katılamaz. Amatör lisansı olan sporcular lisanslarını ibraz etmekle yükümlüdürler.  Takımlar kesin kayıt işlemlerini tamamlamadan lige katılmış sayılmazlar. Kontenjanlar dolmadan kesin kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir. Müsabakaların yapılacağı sahalar Liseler kategorisinde TFF ve SGM tarafından belirlenecektir.

Müsabakalar 5 oyuncu 1 kaleci olmak üzere 6 kişi ile oynanabilecektir. Takımlar Liseler kategorisinde (10) kişiden oluşur. Liseler kategorisinde müsabaka listesine en fazla 10 sporcu yazılabilir ve bir müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 4 ile sınırlıdır. Müsabakalar 15 dk’dan 2 devre şeklinde gerçekleştirilecektir. Halı sahalarda oynanacak lig maçları, 4’er takımdan oluşan en fazla 8 grup şeklinde gerçekleşecektir.  4'er takımlı gruplarda takımlar tek devre müsabakalar gerçekleştirecek her takım gruptaki diğer takımlarla 1 kez karşılaşma şansı bulacaktır.