Çanakkale Savaşı'nın kahraman birliği '57.Alay', vefa yürüyüşü ve dualarla yad edilecek. Törenler kapsamında 25 Nisan Cuma günü sabah namazının kılınmasıyla başlayacak olan vefa yürüyüşünde Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde on binlerce genç, ecdadının izinde olduğunu bir kez daha dünyaya gösterecek.

Dünyanın en kahraman alayı olarak bilinen ve Çanakkale Savaşı'nda mevcudunun tamamına yakını şehit düşen 57. Alay, 'Vefa Yürüyüşü' ile bir kez daha anılıyor. Çanakkale Savaşlarının 99. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program, 23-25 Nisan günlerinde gerçekleşecek. Yürüyüşe on binlerce genç eşlik edecek.


57. ALAY
Çanakkale Savaşı'nda 19. Tümen'e bağlı Hüseyin Avni Bey komutasındaki 628 mevcudu bulunan 57. Alay; 25 Nisan 1915 sabahı, İngiliz, Fransız ve Avustralya askerlerinden  oluşan 25 bin kişilik Anzak Çıkarması'nı durdurmak amacıyla Conkbayırı'nda harekete geçmiş, yaşanan şiddetli çarpışmalar sonrası mevcudunun tamamına yakını şehit düşmüştü. Yaş ortalaması 24 olan alayın komutanı Hüseyin Avni Bey de karargaha düşen bir top mermisiyle şehit olmuştu. 57. Alay'ın kahramanlıkları anısına o günden bu yana Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır.