Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Amatör Spor Kulüpler Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör spor haftası etkinlikleri 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında ilimizde yapılan çeşitli spor etkinlikleri kapsamında kutlandı.

Amatör spor haftası kapanış töreni Atatürk spor salonunda yoğun katılım ve renkli görüntülerle yapıldı.

Törene Aksaray Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan ÖZÇİFÇİ, İl özel idare genel sekreteri Ramazan Altundağ, Gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüz Cüneyt Alkan, şube müdürleri, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Kapanış töreninde konuşan Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Cüneyt Alkan, amatör spor haftası etkinliklerinin amacından bahsetti. Alkan, “gençlerimize ve çocuklarımıza sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını ve milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır” dedi.

Törende gençlik merkezi halk oyunları azeri ekibinin gösterileri izleyenlerden büyük alkış alırken, okçuluk ve wushu gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Yapılan gösterilerin ardından ilimizde amatör spora destek vermiş kurum yetkililerine il müdürümüz Cüneyt Alkan tarafından teşekkür plaketi verildi.

İl müdürümüz Cüneyt Alkan, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan ÖZÇİFÇİ, İl özel idare genel sekreteri Ramazan Altundağ, Türkiye Hentbol Federasyonu A Milli Bayan Hentbol takımları sorumlusu Hakan Gümüşsoy, ASKF başkan yardımcısı Ferit Gemici ve il müdürlüğümüz şube müdürleri tarafından sporun enleri köşesinde ilimizi ulusal ve uluslar arası spor alanında başarıyla temsil etmiş ve dereceye girmiş sporculara plaket verildi.