Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Amatör Spor Kulüpler Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör spor haftası etkinlikleri hafta sonu yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında tiyatro salonu önünden başlayan kortej yürüyüşü Atatürk spor salonu önünde son buldu.

Kortej yürüyüşüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan, şube müdürleri, antrenörler ve amatör sporcular katıldı. Yürüyüş sonrası etkinlikler Atatürk spor salonunda devam etti.

Amatör spor haftası açılış konuşmasını yapan gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Cüneyt Alkan, amatör spor haftası etkinliklerinin amacından bahsetti. Alkan, “gençlerimize ve çocuklarımıza sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını ve milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, İlimizi başarıyla temsil eden, ulusal ve uluslararası spor arenasında derece alan sporcular tanıtıldı. Ardından gençlik merkezi halk oyunları ekibi ile Asü için çal grubu izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.