Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atletizm sporunda Avrupa ve Dünya şampiyonluğu gibi önemli başarıları bulunan Milli sporcumuz İnci Kalkan’ı makamında kabul ederek ödüllendirdi.

Antrenörleri Hatice Çelik ve Orhan Kahraman ile birlikte Başkan Yazgı’nın makamına gelen Milli sporcu İnci Kalkan’a Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından çeşitli ödüller verildi.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve Başkan Yazgı, 16 yaşındaki Milli sporcu İnci Kalkan'ın elde ettiği derecelerle hem Aksaray’ı hem de Türkiye’yi gururlandırdığını belirterek, genç sporcuyu tebrik ettiler ve başarılarının daim olmasını dilediler.

Dünya Okul Sporları Olimpiyatları GYMNASİADE 3000 metre Genç Bayanlarda Dünya Birinciliği olan Aksaraylı Milli Atlet İnci Kalkan’ın Macaristan’da düzenlenen Gençlik Olimpiyatları EYOF Avrupa Bayanlar kategorisinde 3000 metrede Avrupa ikinciliği alırken, daha önceki yarışlarda da gençler ve yıldızlar 1500 metre ve 3000 metrede dereceleri bulunuyor.