Geçmişte birçok hatıraya ev sahipliği yapmış, sevinçlere, hüzünlere ve şampiyonluklara ortak olmuş olan Atatürk stadı artık tarih oluyor. Aksaray’a yapılacak olan 3 bin kişilik spor salonu için ilk kazma vuruldu.
Son haftalarda kamuoyunun gündemini meşgul eden Atatürk stadının yerine yapılacak 3 bin kişilik spor salonu için çalışmalar start aldı. Aksaray’da mevcut bulunan spor salonlarının ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle büyük bir spor salonu yapımı için başlatılan çalışmalar sonucunda onlarca branşın yapıldığı, aynı anda birkaç branşın antrenman yaptığı, konserlerin, kongrelerin yapılabileceği mimari özelliğe sahip bir tesis olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz Cüneyt ALKAN “Her geçen gün artan ve büyüyen Aksaray’da şuan ki salonumuz 750 kişilik ve eski bir bina. Yaklaşık 30 yıla varan bir ömrü var. 750 kişilik bir spor salonu beklentilerimize cevap vermiyor. Aksaray’ın artık daha modern ve güzel bir spor salonuna ihtiyacı vardı. Bunu yapmak içinde çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

3 ligde mücadele eden temsilcimiz Yeni Aksarayspor ve BAL’da mücadele eden Aksaray Belediyespor kalan son maçlarını Dağılgan stadında oynayacak.